sreda, 3. avgust 2011

Tokyo day 1 - Nikko 2.8.

Ker smo zelele popolnoma izkoristiti JR pass smo se odlocile, da se bomo kjub "musklfibru" podale v Nikko. Ker smo bile res potrebne spanca smo se dobile sele ob 11 in se kljub ogromni postaji in mnozici ljudi uspele najti. Njprej smo se usedle na shinkansen in nato prestopile na lokalni vlak. Tako da smo v Nikko prisle sele ob dveh (kar na japonskem ni ravno dobra novica glede na to, da se vse zapira ob petih). Brez odlasanja smo se odpravile proti templjem in si uspele pravocasno vse pogledati. Nikko je res cudovit in templji so zelo pisani, pravi japonski Barok. Potem smo se pocasi odpravile nazaj v Tokyo...seveda pa smo se prej ustavile se na sobi. Prisle smo tudi do zakjucka, da je Japonska majhna, saj smo v Nikku srecale Havajcana, ki smo ga spoznale v hostlu pod Fujijem.
Zvecer sva Anja in Neza dobile "darilo" od starega americana, ki je Anji podaril kovance za pachinko (cel pol literski tetrapak mleka :D).

Izvedele smo tudi da je bil v noci ko smo plezale na Fuji v Tokyu mocan potres (se dobro da se Fuji ni tresel, ker bi z njega pocepale kot muhe).

Slike sledijo....(ker jih trenutno ne moremo naloziti)

0 komentarji:

Objavite komentar