nedelja, 31. julij 2011

Fuji, osvojen! 31.7-1.8.

Zive in zdrave prisle iz Fujija. Vsi so nas strasili, pa se je izkazalo, da je nas Triglav hujsi. Sicer je dolga pot in kar nekaj casa hodis v strjeni koloni, pa tudi mraz je, ampak ni pa naporna hoja. Se najhujsi je spust, ki traja in traja. Tudi gor smo prisle prej, kot pa je povprecen cas (rabile smo 5 ur) in po pravici povedano smo sle zeloo pocasi in previdno. Startale smo tradicionalno, se pravi ob 10h ponoci, tako da smo ujele zoncni vzhod. No, v resnici smo se kaksno uro zmrzovale na vrhu, ker smo bile prezgodaj. Hvalabogu imajo ob kraterju postavljene avtomate s pijaco (!) in to celo vroco, tako da smo si privoscile topel caj in kavo. 
Pogled od zgoraj pa je cudovit. Imele smo tudi blazno sreco z vremenom, saj je bilo od 6 postaje navzgor (zacnes pri 5 in gres do vrha, ki je 10 postaja) jasno in smo vso pot gledale zvezde in videle kar nekaj utrinkov in eno letalo.
Sedaj gremo najbrz v onsen, potem pa v Tokio. *popravek, onsen je bil zaseden, ker so se kopat pripeljali neki solarcki... tako, da smo dobile samo tus (buhu).
Fotke sledijo (upamo)

3 komentarji:

ssolar pravi ...

Čestitam (in mami tud!)!! Komej čakava fotk!

Aki pravi ...

This is a beautiful picture!! Did you take it?!

Meta pravi ...

No, we didn't have weather like that. In fact we only saw Fuji once and even then it was just the silhouette :( But we did take a lot of pictures on top of Fuji. How was your climb?

Objavite komentar