torek, 26. julij 2011

Hamamatsu 25.7. in Shizuoka 26.7.

Ker ima Spela japonske znance v Hamamatsu-ju smo se vceraj ustavile tam. Prisle smo na postajo okrog enih, kjer nas je Sato pocakal in z avtom zapeljal do tovarne Unagi pit (v resnici zgleda bolj kot kaksen kreker/keks) se pravi pit z jeguljo, po kateri je Hamamatsu znan. Po tem ko smo gledale kako pecejo in pakirajo, pa nas je peljal k sebi domov. Ves cas ko smo se vozili je njegova zena kuhala za nas. Bilo je fenomenalno :) Riz, nori alge, vlozena zelenjava, sveze kumare, edamame, pivo Asahi, jegulja pripravljena na prav poseben nacin, miso juha, nepoznana kumari podobna vendar grenka zelenjava kuhana s tofujem, tofujevi zepki z rizem, tuna, sladki krompir in korenje. Povrhu pa se lubenica (ki je tukaj blazno razkosje, pojma nimate kako se imate doma fino, ko jo lahko kupite 4 kg prakticno vsak dan ce se vam zlusta) in sladoled. V glevnem najedle smo se kot ... ne vem kaj, zelo v glavnem.
Ima tudi zelo ljubki hcerki!
Potem smo se poslovile in odkotalile po dve in dve k svojim kavc gostiteljem. Spella in Meta sva se dobili z Aki iz HongKonga, ki tukaj tranira jujitsu. Skupaj smo se malo posedele v turskem baru in se smejale pijanim americanom. Potem smo se spravile domov (peljala nas je Akijina prijateljica) pod tus in spat.
Slike sledijo.

Danes, 26.7. smo se spet dobile s Satojem. Zjutraj nam je castil kavo (nenehno nas casti, prav slabo vest imamo vse povrsti) nato pa smo hoteli na razgledno tocko pogledat Fuji, vendar smo videle le del gore, ker je oblacno. Peljal nas je tudi na ogled nekega budisticnega srecanja, ki pa se nam je vsem zdel podoben kaksni sekti in smo bile kar vesele ko smo spet obule cevlje in se pobrale ven. Potem je sledila se ena pojedina, saj nas je peljal v Italijansko restavracijo, kjer placas vstopnino in jes kar hoces. Bilo je res dobro, ceprav bi po pravici povedano najbrz imele vec od tega, ce bi nas peljal v kaksno navadno japonsko restavracijo. Ampak ne mu tega povedat! Sedaj smo v Manga kafeju v Nagoyi in cez nekaj minut nam potece placana ura. Ful je fino ker imamo zenske tukaj toliko ceneje! Moski za eno uro odstejejo 388 jenov me pa le 100 :P

1 komentarji:

ssolar pravi ...

Novi izgled bloga mi je zelo všeč!

Objavite komentar