nedelja, 17. julij 2011

Kyoto 17.7.

Sedaj smo ze cetrti dan v Kyotu. Mesto nam je zelo vsec, saj je tukaj veliko parkov in dreves. Poleg tega pa je tudi veliko tradicionalnih stavb in templjev. Najin (Meta & Spella) gostitelj v Kyotu je zelo simpaticen student Yuki, ki nas je pospremil na oglede v zadnjih dveh dneh.
Najprej smo zacele z ogledom gradu v Kyotu. Sobe v gradu so zelo prostorne in celotna zgradba je zgrajena iz lesa. Ne vem kako jim ratuje vse to ohranjat hladno v tej vrocini.
Nato smo sli do zlatega paviljona, ki je po nekem nakljucju celo zlat;) Na poti do tja smo nasl prisrcno restavracijo z okonomijakijem. In ko pravim prisrcno mislim majhno in tezko najdljivo. Lastnika sta bila zelo star gospod in gospa, ki zbirata slike srednjesolcev, ki obiscejo restavracijo. Potem smo se odpravili na lov za yukatami, ki smo jih nasli v blizini festivala. Meta, Neza, Anja in Yuki so jih kupili v trgovinici, kjer so dekleta celo oblekli. Zraven so veliko komentirali in se nasploh zelo zabavali. Meta jo mora nositi na moski nacin, ker je prevelika za zenski nacin zavezovanja. Yukiju in Speli pa so med dolgim cakanjem postrgli s hladnim pivom. Spela je nato svojo yukato nasla na stojnici, kjer so jo oblekli v desetih minutah.
Vceraj smo se na Gion Matsuri odpravili obleceni v Yukate.

Today is our forth day in Kyoto. We like the city very much, there are a lot of parks and trees. Besides there are a lot of traditional buildings and temples. Our (Meta &Spella) host in Kyoto is an extremely nice student Yuki, who accompanied us on our sightseeing the last two days. First we went to see the castle in Kyoto. The rooms in the castle are very spacious and the entire building is made of wood. I really don`t know how they manage to keep it cool in this heat.
Them we went to the golden pavilion which is actually golden ;) on our way to it we found a cosz little okonomiyaki restaurant. And when I say cozy I mean tiny and hard to find. The owners were an old couple, who collect photos of highschoolers, who come to eat there.
Then we went to search for yukatas. We found them close to the festival. Meta, Anja, Neza and Yuki bought them in a store where they even dressed the girls. While doing that they talked a lot and had a really fun time. Because Meta is too tall she had to wear her yukata the way men do. While they were waiting Spela and Yuki got served beer. Spela got her yukata on a stall where they dressed her in10 minutes.
Yestereday we went to Gion Matsuri dressed in yukatas.

0 komentarji:

Objavite komentar