sobota, 30. julij 2011

Couchsurfing pekel v Nagoyi, 26 & 27. 7

Neza in Anja sva v Nagoyi po uspesni in dobri prvi couchsurfing izkusnji navduseno cakali na drugo v Nagoyi, kjer sva tudi nameravali speci potico.
Uspesno sva nasli postajo na kateri smo bili zmenjeni vendar nama ni uspelo vzpostaviti linije z zensko pri kateri naj bi spali dve noci. Najprej sva za pomoc vprasali starcka na postaji, po neuspesnem iskanju hise pa sva zavili v bliznjo trgovino in napadle staro gospo, ki nama je z navdusenjem pomagala. Ker so japonski naslovi tako zapleteni, da jih se oni sami ne znajo razbrat je z veseljem zavrtela stevilko s svojim mobitelom in tako priklicala najino zensko. Cez kaksnih 5 minut sta pred trgovino pritekli dve majhni deklici in naju odpeljali do "ucilnice" kjer sva nato preziveli 2 noci... komaj. Ucilnica je bila zelo majhna in zelo razmetana pa se po bencinu je smrdela. WC je bil na strbunk (Vegrad), tusirat pa sva se mogle it v njeno "cigansko" hiso. Da se ne bo slisalo prevec nesramno, res je bila zelo majhna, razmetana in nisi imel kam stopit ker je bilo toliko stvari vsepovsod (kot tiste oddaje na TV ko ljudje zbirajo stvari in se jih potem ne znajo znebit). Ze takoj sva vedele da potice tu ne bova mogle pect saj se normalnega stedilnika ni imela. Noc sva prespale na tleh, na svinjskih spalnih vrecah in komaj cakale na jutro. Zjutraj naju je najina gostiteljica prijazno zapeljala do zelezniske postaje ter nama hotela za cel dan pustiti svojo 6 letno hcerko in njeno prijateljico. Vendar se je Anja mojstrsko izmazala.
Med ogledovanjem muzejev sva premisljevale, da bi "pobegnile" in se pridruzile Meti in Speli v Manga cafe-ju, vendar sva se na koncu odlocile da bova pretrpele se zadnjo noc tam. Do njene hise sva prisle okoli osme ure in nasle Yasming (njena hci) samo ob gledanju animejev. Najina gostiteljica bi se morala vrniti do pol devetih ampak je prisla sele okoli enajste ure, tako da sva morale med tem casom medve zabavati njeno hcerko. Vmes smo jo skusali priklicati tudi na njen telefon ampak seveda neuspesno. Ko je koncno prisla domov sva pohiteli v najino "spalnico", si naredili lezisce na tleh in zgodaj zjutraj koncno pobegnile.
Drugace je bila najina gostiteljica prijazna in zanimiva, pogoji za sprejemanje ljudi v svoj dom pa niso ravno dobri. (zadnjo noc nama je celo pokazala, da je kupila neka sredstva proti scurkom -.-)

1 komentarji:

ssolar pravi ...

Ajajaj! Tole je pa "bogata" izkušnja". Po Nagoyi bo vsak couchsurfing "mala malca".

Objavite komentar