sreda, 13. julij 2011

Osaka day 13.7.

V zadnjih nekaj dneh se je zelo veliko dogajalo, vendar nismo imele dostopa do interneta. Ogledale smo si akvarij, kjer smo bozale skate in morske pse! Peljale smo se z velikim kolesom(ferris wheel). Jedle smo udon in zvecer zatavale med "love hotels", ki jih je kot dreka in smo komaj nasle pot ven.


Naslednji dan smo si ogledale grad v Osaki, ki po pravici povedano zgleda bolje od zunaj, kot pa notri. Zraven smo si ogledale tempelj, kjer smo si kupile "omikuji", neke vrste napoved srece. Seveda v japonscini. To je pripeljalo do izredno zabavnega pogovora s tistimi, ki so tam zaposleni, ki so nam prevajali. Izkazalo se je, da je tista japonscina tako arhaicna, da se njim povzroca tezave. Sva pa Meta in Spelo dobili "very good luck, you must keep in your wallet!", Anja pa ne :P


Vceraj smo sle v Naro, ki je bozanska! Cudoviti templji in povsod so jeleni. Med iskanjem grobnih gomil pa smo si ogledale se vecino predmestja in hudo prestrasile nedolzne solarcke (en fantek je bezal pred nami!).


Smo pa ocitno zelo zanimive saj nenehno buljijo v nas in redki se opogumijo da nas pozdravijo na cesti. Dvakrat pa sva s Spelo videli da so naju na skrivaj slikali ko sva cakali na postaji za vlak. V glavnem pa so vsi, ki z nami govorijo blayzno prijazni.

2 komentarji:

Tonya pravi ...

Fak, no. Še tam strašite boge otročke! A morske pse ste božale? Akhm, a teh ni v SLO? :P Pa so kr kul fotke s telefona. Pozdrav tam dol!

Meta pravi ...

Ja sej ves, da smo strasne.

Objavite komentar