četrtek, 28. julij 2011

Takayama oziroma balzam za duso 28.7.


Danes smo sle na "sightseeing" vlak (povedali so mimo cesa se vozimo) iz Nagoye v Takayamo. Takoj ko se je zacela spreminjati pokrajina in arhitektura smo vedele, da gredo stvari na bolje. Nagoya nam namrec ni bila naklonjena. Ogledale smo si muzej sodobne in moderne umetnosti, ki je bil v redu. Sploh en Nagoyaski slikar, ki je ustvarjal v 70ih je bil kul. Hotele smo se v muzej znanosti (nekaj takega kot hisa eksperimentov samo ene 20x vecje), ki ima najvecji planetarij na svetu. Seveda smo hotele noter, vendar se je izkazalo, da je vse razprodano. Tako da smo se pac guzvale med otroci na raznih poucnih igralih. Saj je bilo vse v japonscini in smo en drek razumele.
Potem nas je pa se ujel dez in smo kaksnih 20 minut stale pod streho pred trgovino, da se je najhuje zlilo.
Danes smo torej veliko bolj srecne :) Takayama je cudovito majhno mesto (se pravi je stari del priblizno tako velik kot center Ljubljane) obdano z gozdnatimi hribi. Polno je starih ulic s trgovinami v katerih prodajajo cudovite izdelke obrti in na vsake toliko tudi cudovit kic. Morale smo se res bremzati, da ne bi kupile vsega, kar nam je vsec, saj nas caka se dolga pot in bomo morale vse nositi. Poskusile smo sake in miljavznt krekerjev (sploh tisti s kostanjem so bozanski) in sojinih bonbonov z vsemi mogocimi okusi. Najbrz v trgovinah najbolj sovrazijo taksne kot smo me, saj je ocitno da smo samo firbcne in ne bomo nicesar kupile. Anja in Meta sta celo dobili za poskusit "sladoled" iz domacih breskev, mmm!
Tudi jedle smo fino, v klece in iz kupa posodic. Bomo dodale fotke, takoj ko staknemo kaksen kabel. Nas hostel pa je sploh nekaj super! Je namrec del templja in bomo spale na tatamijih v sobi z drsnimi vrati, ki je cisto blizu oltarja. Poleg tega imamo pogled na notranji vrticek. Tudi tu bomo objavile slike takoj ko bo mozno. Zraven oltarja pa je stopnisce po katerem gres v temi navzdol in potem tipas po steni okrog, ce najdes kljucavnico naj bi imel sreco. Kar zanimiva izkusnja, ker ne vidis absolutno nic. No, vsaj to da bi v kaj stopil ni treba skrbeti, ker so japonci nenaravno cisti.

1 komentarji:

ssolar pravi ...

Po treh deh nam je v Marini spet začel delat internet in zdej veselo prebirava blog in komej čakava fotk. Vidiva, da se mate super "pestro" - tudi če kdaj kakšen "srfar" zataji znate izkoristiti dan oz. noč :) kr tko naprej!

Objavite komentar