nedelja, 24. julij 2011

Miyajima 24.7.


na trajektu



Imele bomo sreco!


tukaj se ne vidi kaksen klanec je bil

Genki desu ne?

razgled
hlajenje glave


Polne energije...
se toplo pecivo s cokolado

in anko pasto

simpaticna restavracija kjer so naredili hudicevo dober okonomiyaki
lustn natakar zaradi katerega smo hitreje pile vodo

mmm... okonomijaki


ja, to so ribe!!!

Ribe so si privoscile Anjo in Meto (ki je zgleda bolj okusna)


Danes smo se zjutraj sprehodile do tramvaja s katerim smo se zapeljale na vlak, ki nas je dostavil do trajekta za otok Miyajima. Ta je znan predvsem po toriju, ki se nahaja sredi zaliva in je ob oseki dosegljiv pes, drugace pa izgleda, kot da lebdi na vodi. Ker smo prisle dovolj zgodaj smo se sprehodile skozi in si s tem pridobile veliko srece. Potem smo se skozi park odpravile na Miasen. Seveda smo sle po daljsi poti polni stopnic, da je Anja skoraj spustila duso. Vmes smo se povzpele se na razgledno tocko od koder smo videle kam se moramo prit. Bilo je zelo naporno in hkrati zelo lepo. Potem smo se ustavile se v templju, kjer gori ogenj, ki naj ne bi ugasnil ze odkar ga je Kobo daishi tam pustil prizganega. Tam smo si postregle z vodo, ki se kuha nad njim in naj bi ozdravila vse telesne tegobe. Zgleda je delovala saj smo nazaj sle veliko lazje. Med spustom si je Meta v slapu splaknila glavo in ogledale smo si se pagodo.
Ker smo bile lacne (hodile smo 4 ure!) smo zacele iskati hrano. Ker je Hiroshima znana po okonomijakiju z nudli smo si v simpaticni restavraciji privoscile velike porcije. Bilo je tako dobro! Pa se simpaticnega natakarja so imeli. Ko smo hodile med turisticnimi trgovinami smo zagledale trgovinico, kjer si si lahko namocil noge v akvarij ribic, ki so jih potem grizljale. Obcutek je po prvem soku prav prijeten. Se je pa izkazalo, da so Metine capoeiristicne okoncine ocitno bolj okusne od Anjinih urejenih stopal. Potem sta si Anja in Spela kupili se palcke in etuije za njih in pocasi smo se odpravile nazaj na trajekt in vlak. Na tramvaj pa ne, ker smo sle raje pes in vmes poiskale trgovino kjer sta si Anja in Neza kupili kosmice (ki sta jih iskali po vseh trgovinah v Hiroshimi), Meta pa je celo dobila jabolka, ki niso stala 300 jenov.

3 komentarji:

ssolar pravi ...

Uauu, okonomijaki bi pa tud jest probal. Če ma še okus tko dobr kot zgleda ... Meta, dej pozanimaj se za recept!

Meta pravi ...

Sej ce povecas fotko vids sestavine. Bi pa bl tezko to doma naredl, k tle delajo na razgreti plati vse skupej in pol nalozijo eno na drugo in prelijejo z omako (katere sestavine so zaenkrat se skrivnost ma pa podobn okus kt kecap). Nardijo kt palacinko na kero dajo narezan zele in cebulo (pa slanino za mesojedce) zravn prepraz nudle in ocvre jajc. Potem pa vse nalozi na kup in razreze in da na talar.

Spella pravi ...

Lahko bi slo, ce si nekje priskrbimo zar s plosco, kt ga majo tuki.

Objavite komentar