petek, 22. julij 2011

Sento oziroma javno kopalisce 22.7.


O tem smo ze pisale, vendar je tako neverjetno dober obcutek, da si zasluzi podrobnejsi opis. Prvic smo ga obiskale v hostlu v Osaki, kar smo ze opisale.
Sedaj v Hiroshimi, pa smo obiskale pravi sento, do katerega smo se morale sprehoditi cez cesto, tam smo placale 500 jenov, pospravile stvari v omarice in se odpravile med babice. Najprej smo si pridno umile lase in telo, nato pa smo se zbasale v savno kjer smo zdrzale kaksnih 10 minut, nato pa smo se sle polivat z mrzlo vodo. To smo nekajkrat ponovile, nakar smo se sle namakat v toplo vodo. Imeli so celo mehurcke!
Tako kopanje cloveka zelo sprosti in tudi umijes se temeljito. Obcutek je popolnoma drug, kot ce se samo na hitro stusiras. Neza je celo navezala stike z eno od obiskovalk, ki je bila zagotovo stara kaksnih 80 let. Vsec so ji bili Nezini lasje in zanimalo jo je od kod smo. In ko je odhajala nam je prav lepo voscila lahko noc. Razen nas so bile notri le se kaksne 4 japonke. Hecno je bilo da so nekatere brale v kadi in savni.
Naslednjic se moramo samo spomniti in vzeti s seboj pijaco. Sedaj smo si v hostlu skuhale caj in ga iz lepih majhnih japonskih salc pocasi srebamo in fantaziramo o tem, kako prijetno bi bilo ce bi taksna kopalisca imeli doma. Zagotovo bi hodile enkrat na 14 dni.
Tako, da bomo ko pridemo nazaj odprle kopalisce na japonski nacin. Je kdo zainteresiran?

2 komentarji:

solata pravi ...

ful dobra fotka!!

Meta pravi ...

Pa glih ta, k smo jo snele z interneta... A nase pa niso dobre :P

Objavite komentar